Oldael
Home Nieuws 50-jarig bestaan Aelbrecht van Beijeren  feestelijk gevierd

50-jarig bestaan Aelbrecht van Beijeren  feestelijk gevierd

3 juli 2017

Op 29 juni 2017 bestond Huize Aelbrecht van Beijeren 50 jaar. Dit heugelijke feit werd de hele week uitbundig gevierd. Op maandag werd de feestweek geopend met een receptie. Aan de grote belangstelling was duidelijk te zien dat velen Aelbrecht van Beijeren een warm hart toedragen. De kleinschaligheid van het woonzorgcentrum maakt dat iedereen zich er al snel thuis voelt.

De ontstaansgeschiedenis gaat overigens veel verder terug dan 50 jaar. Huize Aelbrecht van Beijeren is ontstaan uit een fusie van het Sint Nicolaasgasthuis en Het Oude Mannen Huis, beiden opgericht in de 14de eeuw. De volledige geschiedenis is mooi opgetekend in een jubileumboek dat door de stichting Vrienden van Aelbrecht van Beijeren is geproduceerd.

Jubileumboek uitgereikt aan Gerben Hagenaars

IMG_5140Tijdens de receptie werd het jubileumboek door Gerda Lubbers (voorzitter Stichting Vrienden van Aelbrecht van Beijeren) uitgereikt aan Gerben Hagenaars, Directeur Zorg, Maatschappelijke Coöperatie en Ondersteuning voor de gemeente Den Haag. Hij prees de productie van het boek. “Het is belangrijk om je geschiedenis te koesteren, want daardoor ben je geworden wie je bent”, aldus Gerben Hagenaars. Verder prees hij Aelbrecht van Beijeren voor het aanbieden van zorg die aansluit bij het leven van de bewoners. Dat sluit naadloos aan bij de wens van de gemeente Den Haag om een seniorvriendelijke stad zijn.

Boottocht langs de Kaag en optreden van The Mums.

TheMumsVoor de bewoners was een boottocht langs de Kaag het hoogtepunt van de feestweek. Een dergelijk evenement vergt veel voorbereiding en begeleiding van vrijwilligers, maar dat was het meer dan waard. De bewoners hebben genoten van een heerlijke dag op het water. De feestwerk werd afgesloten met en fantastisch optreden van The Mums, die een Hollands repertoire ten gehore brachten.

50 jaar Aelbrecht van BeijerenCornelie van Haersma Buma en Gerben HagenaarsSchrijfster van het jubileumboek Mw. Cornélie van Haersma Buma met Dhr. Gerben Hagenaars, Directeur Zorg, Maatschappelijke Coöperatie en Ondersteuning voor de gemeente Den Haag.

Bewoners en belangstellenden tijdens de receptieInterim bestuurder Marjan Verschuure feliciteert Aelbrecht van Beijeren met het jubileum en draagt een prachtig gedicht voor.

Gedicht van Inge Boulonois uit de bundel ‘Idioom van geluk’

Zo’n plaats waar je liever niet, maar
Als het thuis niet mee
Omdat er door je hoof te veel verleden
Slingert, dan liever hier dan elders.

Dit huis slaat zijn armen veilig
Om je heen. Je mag er tijd verliezen,
Door bezoeker wakker worden gekust

Terwijl je woorden moe van het bedoelen
Worden, zinnen zich vergeten
En je lippen een geheimtaal vinden
Waait in je al meer stilte aan, totdat –

En tot die tijd, ook als je dat niet meer beseft,
Hangen in je eigen kamer boven het bed
De foto’s van alle dierbaren, je kleinkinderen
Lachend. Aan jou, hoe dan ook, gehecht-

Toespraak Gerben HagenaarsIMG_5157

IMG_5163

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  06 - 46 34 14 91
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag