Oldael
Home Nieuws  Bewoners Aelbrecht van Beijeren gefilmd door RTL-live tijdens adoptiemiddag op Maerlant Lyceum

 Bewoners Aelbrecht van Beijeren gefilmd door RTL-live tijdens adoptiemiddag op Maerlant Lyceum

10 maart 2017

 Vorig jaar is Aelbrecht van Beijeren, geadopteerd door het Maerlant Lyceum. Initiatiefnemer van deze adoptie is Ilona van Voorst, van de Stichting Creatief Onderwijs. Doel van de stichting is om ouderen en jongeren met elkaar in contact te brengen. Om dit te realiseren worden scholen gekoppeld aan verzorgingshuizen. Leerlingen brengen regelmatig een bezoek aan het verzorgingshuis om samen met bewoners activiteiten te ondernemen. Spelletjes doen, samen musiceren of kerststukjes maken, er is van alles mogelijk.

IMG_3770Op donderdag 9 maart vond de feestelijke adoptieceremonie plaats en werd een aantal bewoners van Zorggroep Oldael onthaald op een feestelijke lunch in de aula van het Maerlant Lyceum. In zijn openingstoespraak sprak rector Remco Vogel zijn waardering uit voor de bewoners van Aelbrecht van Beijeren. “We realiseren ons dat het veel makkelijker is voor ons om naar jullie toe te komen, maar voor deze ene keer vinden we het geweldig dat u naar ons bent gekomen om dit feestelijke moment gezamenlijk te vieren”, aldus de rector.

Staatssecretaris Sander Dekker stipte aan dat Aelbrecht van Beijeren dit jaar haar 50-jarig bestaan viert en het Maerlant Lyceum zijn 100ste verjaardag viert. Waarbij de vraag rees, zo grapte de staatssecretaris, wie nu eigenlijk de oudste rechten heeft, de oude school met jonge leerlingen, of de jonge zorginstelling met oudere bewoners. Sander Dekker juicht dit soort initiatieven van harte toe, want “op school dien je niet alleen cognitieve vakken te leren, maar is het ook van groot belang om te leren oog te hebben voor de ander en te leren hoe je met elkaar omgaat. En voor ouderen is het natuurlijk belangrijk om bij de tijd te blijven door contact met de jongere generatie. Door deze opzet snijdt het mes aan twee kanten en kunnen we spreken van een win-win-situatie.”

Na de toespraken volgde het ceremonieel aan elkaar strikken van de twee instellingen en werd er gezamenlijk muziek gemaakt. Liedjes van o.a. The Beatles, Ramses Shaffey en Jim Groce werden gezamenlijk gezongen en er werd gemusiceerd op de door de stichting creatief onderwijs meegebrachte muziekinstrumenten.

Ilona van Voorst kijkt met voldoening terug op een geslaagde middag: “Bewoners en leerlingen genoten zichtbaar van de lunch en elkaars aanwezigheid. Het is zo mooi om te zien dat ze echt met elkaar in gesprek gaan.” Ook Brenda Buvelot is enthousiast: “Dit is zo leuk voor onze bewoners! Het kost best wat moeite om ze over de streep te trekken om de deur uit te gaan, maar als ze er dan eenmaal zijn en je ziet ze genieten, dan is het dat meer dan waard.”

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  06 - 46 34 14 91
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag