Oldael
Home Nieuws Bezoekregeling van start!

Bezoekregeling van start!

8 juni 2020

bezoekersregeling ingang OldesloOp maandag 8 juni is de bezoekregeling bij Oldael van start gegaan. Nadat enkele testbezoeken op donderdag 4 en vrijdag 5 juni hadden plaatsgevonden was Oldael er klaar voor. Een beetje onwennig in het begin, na maanden waarin alleen bezoek ‘achter glas’ mogelijk was in de kletskamer (Oldeslo) of bij het venster aan de straatkant (Aelbrecht).

Onaangekondigd langskomen zoals dat vóór de coronacrisis gebruikelijk was, is nog niet mogelijk. Om het virus buiten de deur te houden dienen bezoekers zich strikt te houden aan de hygiënemaatregelen. De bezoekregeling is niet ter vervanging van het beeldbellen en bezoekjes in de kletskamer. Deze vormen van contact blijven  nog steeds mogelijk.

Fasering bezoek

Samen met de Specialist Ouderengeneeskunde, de cliëntenraad en de ondernemingsraad beoordeelt Oldael of de bezoekregeling goed loopt en wanneer deze door kan naar een volgende fase. Hierin volgt Oldael haar eigen planning. Om de bewoners te beschermen blijven we behoedzaam in ons handelen.

FASE 1.

We bevinden ons momenteel in fase 1: vanaf 8 juni mag elke bewoner maar één vaste bezoeker per week ontvangen.  Deze fase duurt ten minste 2 weken. De bewoners kiezen wie zij willen ontvangen. De namen en gegevens van de bezoekers staan op een afsprakenlijst, zodat medewerkers kunnen registreren wie er wanneer een bezoek brengt aan het huis. De medewerkers controleren bij binnenkomst of de bezoekers geen coronaklachten hebben. De registratie is nodig zodat de GGD een brononderzoek kan doen wanneer er sprake zou zijn van een nieuwe besmetting. Medewerkers geven de bezoekers instructies m.b.t. hygiëne en brengen de bezoekers naar de bewoner. Ook mag men buiten samen wandelen. 

FASE 2.

Als alles voorspoedig verloopt kan Oldael daarna door naar fase 2. In deze fase zijn meerdere bezoekers per bewoner toegestaan. De bewoner kiest ook nu weer welke personen hem of haar mogen bezoeken. Per bezoek mogen 1 of 2 bezoekers tegelijk een bezoek brengen aan de bewoner. Het beleid hierop komt van Oldael. Ook deze fase duurt ten minste 2 weken. Oldael heeft de mogelijkheid om tussentijds bij te sturen.

FASE 3.

In fase 3 mag de bewoner meer bezoekers uitnodigen. Om de anderhalve meter afstand tussen bezoekers, bewoners en medewerkers te kunnen waarborgen dient bezoek in deze fase in overleg met Oldael te worden afgestemd.

FASE 4.

In fase 4 wordt de bezoekregeling stopgezet, deze fase betreft een besluit van het kabinet. Wanneer deze fase aanbreekt is nog niet bekend. 

Zorggroep Oldael gebruikt de handleiding bezoekregeling verpleeghuizen. Die kunt u hier downloaden:   Handleiding bezoekregeling Verpleeghuizen 

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  06 - 46 34 14 91
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag