Oldael
Home Nieuws Campagne: samen dementievriendelijk

Campagne: samen dementievriendelijk

19 mei 2016

dementievriendelijkVorige week is een nieuwe campagne gestart die voor een dementievriendelijker Nederland moet zorgen. De campagne ‘samen dementievriendelijk’ is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Deltaplein Dementie. Ook Albert Heijn, Connexxion Taxi Services en de gemeente Amsterdam waren bij de start aanwezig en zullen hard werken naar een dementievriendelijk Nederland.

Het kabinet heeft bekend gemaakt tot 2017 32,5 miljoen euro beschikbaar te hebben gemaakt voor het Deltaplan Dementie om onder andere meer kennis en besef te vergroten en te investeren in wetenschappelijk onderzoek naar de dodelijke hersenaandoening. 

Het doel van de campagne is dat iedereen in Nederland vóór 2020 meer af weet over dementie, mensen met dementie en hun mantelzorgers kan helpen. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgt iedereen ermee te maken. In familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op werk. Het is niet altijd goed te herkennen en met meer kennis en een beetje meer moeite kan men veel voor elkaar betekenen.

Daarom heeft de campagne een belangrijk onderdeel: Online training. Het is een training waarmee iedereen in korte tijd dementievriendelijk kan worden. Ook Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) is dementievriend geworden door zich aan te melden. Wilt u ook graag dementievriendelijk worden? Meld u zich hier aan.

Meer informatie vindt u op www.samendementievriendelijk.nl

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  06 - 46 34 14 91
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag