Oldael
Home Nieuws  ‘Dag mama’ in theater Oldael goed bezocht

 ‘Dag mama’ in theater Oldael goed bezocht

4 maart 2020

 IMG_1463Op dinsdag 3 maart werd de voorstelling 'Dag mama' opgevoerd in het theater van Oldael. De voorstelling gaat over dementie en de impact van deze ziekte op de familie, de zorgverleners en de persoon met dementie zelf.

'Dag mama' is een productie van Sarah Blom, haar twee broers en moeder. Zij vormen een team van wetenschappers, psychologen, theatermakers én zijn zelf ook jarenlang mantelzorger geweest voor een dementerend familielid. Doordat zij ervaringsdeskundigen zijn, zijn ze in staat om hun theatrale kracht te bundelen aan de meest waardevolle inzichten uit wetenschap en praktijk. 

 Ik wens dat we deze informatie met elkaar blijven delen en vooral toepassen.

Op indrukwekkende wijze brengen zij het thema 'dementie bij je naaste' naar voren middels levensechte scenes, muziek, theaterlezingen en -trainingen. 

dag mama 3 (4)Door de opbouw van het stuk, met een herkenbare sfeer die al emoties oproept staat het publiek open voor inspiratie, kennis en begrip, op een manier die binnenkomt en beklijft. Dit werd na de voorstelling op begrijpelijke wijze uitgelegd tijdens de lezing en workshop. De spelers gaven uitleg over situaties uit het stuk en boden handvatten om hiermee te leren omgaan. 

De acteurs zochten interactie in het publiek waaruit duidelijk werd hoe je in bepaalde situaties beter wel of niet kunt handelen. Het publiek, medewerkers én mantelzorgers, werd nauw betrokken tijdens de workshop en dat werkt: wanneer je de theorie toepast in een voor jou herkenbare situatie en dit oefent, leer je hoe te handelen in bepaalde situaties.  

Ik vond het een heel indrukwekkend stuk, je voelde de onmacht en woede van de dochter en het verdriet van moeder. In het 2e deel veel nieuwe handvatten en tools gekregen. Heel erg leerzaam!

Het stuk was goed bezocht, door medewerkers, vrijwilligers, naasten en leden van de cliëntenraad. 

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  06 - 46 34 14 91
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag