Oldael
Home Nieuws Duurzaam en gezond aan tafel

Duurzaam en gezond aan tafel

18 november 2016

Dat is de naam van de Masterclass die gevolgd wordt door drie medewerkers van Oldael. Na de eerste cursusdag spreken we Frans van der Wilden, de chef-kok die al 33 jaar bij Oldael werkt. Ook Petra van Gilst en Marijke Boutisma nemen deel aan deze cursus.

De voornaamste reden om deel te nemen aan deze masterclass van stichting Diverzio is om duurzamer met voedsel om te gaan en de bewoners nog meer te laten genieten van hun eten.

Dat zit dan bijvoorbeeld in het gebruiken van versproducten uit de streek. Doordat deze producten niet vervoerd hoeven te worden zijn ze niet alleen duurzamer maar ook goedkoper. Oldael is op dat gebied al goed bezig, want de huidige leverancier betrekt veel producten van lokale leveranciers.

Een ander deel van de duurzaamheid zit hem in onderzoek naar wat er overblijft na de maaltijden. Waarom blijft er eten over en hoe kunnen we het overschot zoveel mogelijk reduceren. Tijdens de cursus zijn handige tools (hulpprogramma´s op de computer) uitgelegd, waarmee verspilling steeds meer tot het verleden zal horen.

Frans is erg enthousiast over de cursus. ʺHet is inspirerend om nieuwe dingen te leren en met anderen over het vak te sparrenʺ. Hij is het van harte eens met de stellingen uit de cursus ´Eten en drinken zijn geen kostenpost, maar een onderdeel van de zorg´. en `Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding´. ʺGeen shakes met proteïnes bij Oldael, maar zorgen voor verse, gezonde en afwisselende maaltijden. De maaltijdbeleving van ouderen is van groot belang, het kan helpen ondervoeding te voorkomenʺ, aldus Frans.

Dat Oldael zijn eigen keuken heeft is een steeds grotere uitzondering in verzorgings- en verpleeghuizen. Een groot goed voor de bewoners van Oldael, waarvan Frans hen dan ook zoveel mogelijk wil laten genieten.

De volgende masterclass is op 2 februari. Wordt vervolgd…

Groepsfoto Masterclass 1 Zuid HollandDeelnemers aan de cursus

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  06 - 46 34 14 91
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag