Oldael
Home Nieuws IGZ lijst blijkt 'storm in een glas water' 

IGZ lijst blijkt ‘storm in een glas water’ 

21 juli 2016

Begin deze maand publiceerde Martin van Rijn onder druk van de Tweede Kamer een ‘zwarte lijst’ met namen van verpleeghuizen waarover de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bezorgd was. Die lijst was gebaseerd op een onderzoek van de IGZ onder 150 verpleeghuizen dat liep tot 15 maart.

Elf van deze verpleeginstellingen werden door de inspectie in ‘categorie 1’ geplaatst – daar zouden de zaken niet op orde zijn. Bij de bekendmaking betitelde Van Rijn de elf als „rotte appels”, die moesten „verbeteren of sluiten”. Van Rijn kondigde aan een „interventieteam” in te zetten dat „geen enkele maatregel schuwt”. Daarbij moest gedacht worden aan „vervanging van bestuurders, patiëntenstops en sluiting”.

De meeste van de elf verpleeghuizen werden echter ook nog bezocht ná 15 maart; en er werden verbeteringen geconstateerd door de inspecteurs. Dat liet de IGZ ook weten aan de verpleeghuisbestuurders, die dan ook hogelijk verbaasd waren over hun plaats op de lijst en boos over de harde woorden van de staatssecretaris.   Lees hier het hele artikel.

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  06 - 46 34 14 91
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag