Oldael
Home Nieuws Tovertafel voor bewoners Oldeslo

Tovertafel voor bewoners Oldeslo

22 januari 2016

Vanaf begin februari krijgen bewoners van Oldeslo een tovertafel! “We zijn heel dankbaar dat Steunfonds Oldeslo de aanschaf van de tovertafel mogelijk heeft gemaakt.”, vertelt Marjolein Kalkers, locatiemanager Oldeslo.

Een tovertafel is een kastje dat boven een willekeurige eettafel hangt en dat beelden zoals visjes, vlinders, of herfstblaadjes op de tafel projecteert. Een infrarood sensor detecteert handen op de tafel, zodat bewoners bijvoorbeeld blaadjes van de tafel kunnen vegen of een bal kunnen overtikken.

Marjolein Kalkers: “Met de tovertafel willen we natuurlijk activiteit stimuleren, maar ook ‘gezamenlijkheid’. Want ziet bewegen, doet bewegen. En hoe leuk is het als we samen, bewoners en medewerkers, plezier hebben.”

De tovertafel wordt bevestigd op verschillende plekken binnen Oldeslo en is er voorlopig alleen in Oldeslo, zodat we ervaring kunnen opdoen.

Lees het interview met bedenker Hester Anderiesen, waarin ze uitlegt wat een tovertafel doet en hoe ze op het idee is gekomen. Of bekijk het filmpje hieronder.

 

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  06 - 46 34 14 91
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag