Oldael
 Helpende niveau 2

 Helpende niveau 2

14 juni 2019
Bij Zorggroep Oldael wonen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en toch beschut in onze twee woonzorgcentra in Den Haag. Vanuit woonzorgcentrum Oldeslo in de wijk Duttendel, en Aelbrecht van Beijeren in het Benoordenhout, biedt Oldael ouderen een thuis met aandacht voor welzijn en zorg op maat. Cliënten kunnen bij Oldael particulier wonen, wonen met een indicatie, in één van de ruime appartementen of in onze aanleunwoningen. Ook beschikt Zorggroep Oldael over een eigen gesloten psychogeriatrische afdeling in Oldeslo.

Vanuit onze kernwaarden Waardig, Aardig en Vaardig werkt iedere medewerker aan een veilig en comfortabel (t)huis voor onze cliënten. We willen dat zij hun leven zoveel mogelijk naar eigen inzicht kunnen voortzetten in ons woonzorgcentrum en creëren mogelijkheden om dat te doen. We werken mét in plaats van vóór de cliënt en doen dit samen met familie en mantelzorgers.

Jouw functie  

Als Helpende ben je belast met het verrichten van ADL-werkzaamheden conform het zorgplan en op aanwijzing van leden van het zorgteam. Je stimuleert de zelfredzaamheid van de cliënt met betrekking tot ADL-activiteiten en huishoudelijke werkzaamheden. Signaleert en rapporteert bijzonderheden in de cliëntsituatie op het gebied van gezondheid, welbevinden en huishouding.

Je verricht daarnaast in beperkte mate huishoudelijke werkzaamheden. Ook kan sprake zijn van het ondersteunen bij ontspanningsactiviteiten en/of maaltijdverstrekking. Tevens van het assisteren bij handelingen zoals eenvoudige wondverzorging, zwachtelen en/of het verstrekken van medicatie.

Over jou

 • Je bent in het bezit van een diploma Helpende, niveau 2 en hebt de ambitie middels een opleiding door te groeien naar Verzorgende, niveau 3;
 • Je hebt actuele kennis van regelingen en protocollen. Je bent bereid je vakkennis op peil te houden via bijscholing of cursussen;
 • Je hebt werkervaring als helpende en hebt affiniteit met de doelgroep;
 • Je kunt je goed inleven; geeft onze bewoners wat ze nodig hebben nog voordat ze er zelf om vragen;
 • Je bent ondernemend, accuraat, deskundig en zelfstandig bij verrichten van werkzaamheden binnen de bevoegdheden;
 • Je bent oplettend bij het verrichten van verzorgende werkzaamheden en bij het observeren van bewoners waarbij veranderingen in de lichamelijke en/of geestelijke gesteldheid gesignaleerd dienen te worden;
 • Je bezit doorzettingsvermogen bij het begeleiden, stimuleren en activeren van cliënten. Ordelijk en hygiënisch werken is vereist bij het uitvoeren van ADL-werkzaamheden;
 • Je hebt een gezonde dosis enthousiasme, gastvrijheid en betrokkenheid;
 • Je bezit goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Integriteit is vereist in verband met het omgaan met vertrouwelijke gegevens van bewoners. Eisen worden gesteld aan representatief voorkomen en gedrag in contacten met cliënten en relaties.
 • Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatig werken en je bent beschikbaar voor wisselende diensten (dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten).

Wij bieden   Als je werkt in de ouderenzorg, beteken je écht iets voor je cliënten. Je krijgt veel voldoening en waardering. Zorggroep Oldael biedt een uitdagende baan voor 24 – 32 uur per week met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Je salaris wordt conform de CAO VVT, afhankelijk van je opleiding en werkervaring, gebaseerd op de functie van Helpende die is ingedeeld in FWG 25. Interesse?

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan zo spoedig mogelijk je motivatiebrief en cv naar onze HR afdeling! Dit kan via hr@oldael.nl.

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  070 - 530 05 08
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag