Oldael
Home Vacatures voor vrijwilligers  Vrijwilliger gastvrouw / gastheer 

 Vrijwilliger gastvrouw / gastheer 

7 november 2019
reageren voor 15 januari 2020

 Vind u het leuk om als gastvrouw/gastheer onze bewoners, hun familie, vrienden en mantelzorgers te verwelkomen in onze koffiekamer?

GastvrouwVoor onze locatie Oldeslo zijn wij op zoek naar een Vrijwilliger ter ondersteuning van onze gastvrouwen/gastheren.

Bent u op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie en heeft u met regelmaat een paar uurtjes over?

Dan bent u van harte welkom bij Zorggroep Oldael!

Onze bewoners en hun familie, maar ook de mantelzorgers, doen een beroep op onze betrokken medewerkers. Niet elke bewoner heeft familie of naaste vrienden en daarom zijn vrijwilligers bij ons meer dan welkom!

Wie we zijn en waar we voor staan

Bij Zorggroep Oldael wonen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en toch beschut in onze twee woonzorgcentra in Den Haag. Vanuit woonzorgcentrum Oldeslo in de wijk Duttendel, en Aelbrecht van Beijeren in het Benoordenhout biedt Oldael ouderen een thuis met aandacht voor welzijn en zorg op maat.

Vanuit onze kernwaarden Waardig, Aardig en Vaardig werkt iedere medewerker aan een veilig en comfortabel (t)huis voor onze bewoners. We willen dat zij hun leven zoveel mogelijk naar eigen inzicht kunnen voortzetten in ons woonzorgcentrum en creëren mogelijkheden om  dat te doen. We werken mét in plaats van vóór de cliënt en doen dit samen met familie en mantelzorgers.  

Taken van de vrijwilliger

Als vrijwilliger ontvangt u bewoners en bezoekers bij de entree en in het restaurant. U draagt  zorg voor restauratieve voorzieningen en begeleidt  bewoners naar de tafel voor de maaltijd.

U voert gesprekken met bewoners over dagelijkse onderwerpen en beantwoord vragen van bewoners en bezoekers. 

Eventueel verricht u welzijnsactiviteiten voor aanwezige bewoners en ondersteunt u activiteitenbegeleiders met activiteiten. 

Competenties van de vrijwilliger

  • Affiniteit met onze doelgroep ouderen;
  • Representatief voorkomen en goede omgangsvormen;
  • Betrouwbaar, flexibel, geduldig en servicegericht
  • Collegiaal, zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
  • Een gezonde dosis enthousiasme, gastvrijheid, betrokkenheid en humor;
  • Beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk;

Interesse?

Heeft u interesse om als vrijwilliger gastvrouw/gastheer aan de slag te gaan?   Neem dan contact op met  Ester de Vries, coördinator vrijwilligers. Dat kan op woensdag of donderdag rechtstreeks per telefoon op nummer 070-5300509   of stuur een email .

Contactgegevens
Voor vragen over wonen en zorg:
  

T  06 - 46 34 14 91
E  clientadviseur@oldael.nl
 Locatie Aelbrecht van Beijeren 
T 070 - 530 05 30
E info@oldael.nl
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 1
2597 GT    Den Haag
Locatie Oldeslo
T 070 - 530 05 30 
E info@oldael.nl
Maurits de Brauwweg 18 
2597 KE  Den Haag